Skip to main content
User Image

سليمان بن عبدالله الثواب

Assistant Professor

Assistant professor in Food Science and Technology (Analytical Food Chemistry)

كلية علوم الأغذية والزراعة
Building 2, second floor

announcement

areas of expertise

الاهتمامات البحثية:

  • دراسة تأثير التفاعلات بين النشاء والبروتين والبوليفينول على صحة الأنسان وجودة المنتجات الغذائية.
  • توظيف الحبوب والبقول النوعية و طرق التصنيع الحديثة لتطوير وابتكار أغذية تدعم الاستدامة والأمن الغذائي وتساعد على تحسين صحة الإنسان.

 

Research interests

  • Investigating the impact of starch-protein-polyphenols interactions on human health and product quality.
  • Leveraging the versatility of grains (e.g. sorghum) and pulses with advanced processing technologies to develop sustainably foods (e.g. novel baked products, plant-based meat alternatives) to enhancing human health.  
  • Google scholar

courses
see all

course

  الكتاب المقرر: تحليل الأغذية – تأليف/أ.د.عبد الرحمن الخليفة و عوض دفع الله. …