Skip to main content
User Image

د. محمد سعيد محمد الكلثم

Assistant Professor

عضو هيئة تدريس

كلية علوم الأغذية والزراعة
مبنى ٢ الدور الثاني مكتب رقم ٢أ ٨٦

introduction/brief CV

أتشرف بزيارتكم لموقعي

publications
see all

publications

Roasting is an important step of coffee processing which affects its quality characteristics. We investigated the effect of microwave and oven roasting on its physicochemical and antioxidant…

2020
publications

The moisture contents of non-germinated (control) and germinated (fresh germinated seed (wet)) green gram seeds varied between 7.62% (control) and 64.64% (fresh germinated seed (wet)).

2020
publications

Coffee is one of the most widely used beverages in the world. Postharvest techniques mainly affect the nutritional value and bioactive components of the food samples. In this study, the effect of…

by Mohammed Saeed
2020

courses
see all

course

معرفة تقنيات الحفظ و إعداد المواد الخام من الأصل الحيواني والنباتي لطرق الحفظ المختلفة التقليدية (تبريد، تجميد، معاملات حرارية (التعليب)، التخليل، التمليح، التدخين، التركيز) وطرق الحفظ…

course

الخصائص الطبيعية والكيميائية والوظيفية لكل من الماء والكربوهيدرات والليبيدات والبروتينات في الأغذية – دور الأنزيمات والمواد المضافة في الأغذية – التغيرات الكيميائية والتداخلات التي تحدث بين…

course

الأغذية الوظيفية و الصحة