تجاوز إلى المحتوى الرئيسي
User Image

د. محمد سعيد محمد الكلثم

Associate Professor

عضو هيئة تدريس

كلية علوم الأغذية والزراعة
مبنى ٢ الدور الثاني مكتب رقم ٢أ ٨٦

نبذة تعريفية / مختصر السيرة الذاتية

Associate professor with 7+ years of experience in higher education, and 4+ years of experience in administration position. Knowledgeable and experienced in functional foods research field with 24+ published papers. A committed faculty member, passionate about improve educational system and fulfilling institute objectives. Proven ability to collaborate effectively with colleagues and contribute to positive learning environment.

المنشورات
المزيد ...

publications

Roasting is an important step of coffee processing which affects its quality characteristics. We investigated the effect of microwave and oven roasting on its physicochemical and antioxidant…

2020
publications

The moisture contents of non-germinated (control) and germinated (fresh germinated seed (wet)) green gram seeds varied between 7.62% (control) and 64.64% (fresh germinated seed (wet)).

2020
publications

Coffee is one of the most widely used beverages in the world. Postharvest techniques mainly affect the nutritional value and bioactive components of the food samples. In this study, the effect of…

بواسطة Mohammed Saeed
2020

المواد الدراسية
المزيد ...

course

معرفة تقنيات الحفظ و إعداد المواد الخام من الأصل الحيواني والنباتي لطرق الحفظ المختلفة التقليدية (تبريد، تجميد، معاملات حرارية (التعليب)، التخليل، التمليح، التدخين، التركيز) وطرق الحفظ…

course

الخصائص الطبيعية والكيميائية والوظيفية لكل من الماء والكربوهيدرات والليبيدات والبروتينات في الأغذية – دور الأنزيمات والمواد المضافة في الأغذية – التغيرات الكيميائية والتداخلات التي تحدث بين…

course

Functional foods and Nutraceuticals. Evaluation of food components impact on human health and food industry products.

الساعات المكتبية

Saturday الأحد الاثنين الثلاثاء الأربعاء الخميس الجمعة
من _ 09:00 AM _ 09:00 AM _ _ _
الى _ 12:30 AM _ 12:30 AM _ _ _
الموقع _ 2A 86 2A 86 _ 2A 86 2A 86 _ _ _