Associate professor with 7+ years of experience in higher education, and 4+ years of experience in administration position. Knowledgeable and experienced in functional foods research field with 24+ published papers. A committed faculty member, passionate about improve educational system and fulfilling institute objectives. Proven ability to collaborate effectively with colleagues and contribute to positive learning environment.
Roasting is an important step of coffee processing which affects its quality characteristics. We investigated the effect of microwave and oven roasting on its physicochemical and antioxidant…
The moisture contents of non-germinated (control) and germinated (fresh germinated seed (wet)) green gram seeds varied between 7.62% (control) and 64.64% (fresh germinated seed (wet)).
Coffee is one of the most widely used beverages in the world. Postharvest techniques mainly affect the nutritional value and bioactive components of the food samples. In this study, the effect of…
معرفة تقنيات الحفظ و إعداد المواد الخام من الأصل الحيواني والنباتي لطرق الحفظ المختلفة التقليدية (تبريد، تجميد، معاملات حرارية (التعليب)، التخليل، التمليح، التدخين، التركيز)
وطرق الحفظ…
الخصائص الطبيعية والكيميائية والوظيفية لكل من الماء والكربوهيدرات والليبيدات والبروتينات في الأغذية – دور الأنزيمات والمواد المضافة في الأغذية – التغيرات الكيميائية والتداخلات التي تحدث بين…