أستاذ في قسم علوم الأغذية والتغذية بجامعة الملك سعود. يستخدم فريق البحث مركبات نباتية نشطة بيولوجيًا لإنتاج أغذية غنية بالعناصر الغذائية. كما ندرس كيفية تأثير طرق المعالجة التقليدية والحديثة على جودة الأغذية. يركز بحثنا على الكيمياء الحيوية الغذائية والتكنولوجيا الحيوية.
مجالات الخبره
. Food proteins chemistry, bioavaliability and safety.
. Production and modification of food proteins using genetic engineering:
Production of food proteins using virus, bacterial and yeast expression systems.
Genetic modification of food proteins (site directed mutagensis: addition, deletion or substitution of amino acids).
3Chemical modification of food proteins:
Proteins-polysaccharide conjugation.
Protein-protein complexation.
4Microbial activity of food proteins.
5Immunological characterization of food proteins.
6Functional properties of food proteins.
7Nutritional evaluation of food and food formulation and fortification.
الساعات المكتبية
Saturday
الأحد
الاثنين
الثلاثاء
الأربعاء
الخميس
الجمعة
من
_
11:00 AM
01:00 PM
09:00 AM
09:00 AM
12:37 PM
_
الى
_
03:00 PM
03:00 PM
02:36 PM
12:37 AM
02:38 PM
_
الموقع
_
مكتب 28 مبنى 68 الدور الثانىمكتب 28 مبنى 68 الدور الثانى
مكتب 28 مبنى 68 الدور الثانىمكتب 28 مبنى 68 الدور الثانى
مكتب 28 مبنى 68 الدور الثانىمكتب 28 مبنى 68 الدور الثانى
مكتب 28 مبنى 68 الدور الثانىمكتب 28 مبنى 68 الدور الثانى
مكتب 28 مبنى 68 الدور الثانىمكتب 28 مبنى 68 الدور الثانى